Fortsæt til indhold
Skal du være en del af Heino Holdet? Læs mere her
En del af Heino Holdet? Læs mere her
Specialized S-Works Exos cykelsko

Nyhed: Specialized S-Works Exos cykelsko

S-Works EXOS er barberet ned til det essentielle i en cykelsko, mens den stadig bevarer alle kvaliteterne som rytteren forventer fra en S-Works sko – såsom Body Geometry komfort, perfekt pasform, maksimal stivhed og effektivitet. Dette resulterer i en funktionel sko, med en vægt på kun 150 gram pr. sko (størrelse 42). Flere af vores professionelle hold har allerede benyttet S-Works EXOS-skoene til Tour Down Under i januar og deres feedback var udelukkende positiv, især skoenes performance og pasform hæftede rytterne sig ved. Vi er derfor begejstrede over at kunne lancere disse sko til ryttere, som ønsker de ultimative letvægts, performance cykelsko.

FAQ på Specialized S-Works Exos cykelsko

Q: Hvad er formålet med disse sko?
A: Komme hurtigere frem.

Q: Hvad gør skoene så specielle og hvorfor koster de 3.899,-
A: Det hele starter med skoens overdel, hvor vi har benyttet det eksklusive Dyneema®-materiale, der kendes fra vores S-Works 7 sko. Dette er kombineret med et mesh materiale, hvilket har muliggjort at skoene er utroligt lette, stærke og adaptive, og ikke kræver nogen forstærkninger. Dette giver en markant vægtbesparelse. Derudover har vi gjort hælen blødere og brugt et strækbart, adaptivt materiale til at beskyttelse tæerne.

Den anden markante detalje er den nye carbon sål, der er skabt af vores carbon ingeniører, som også skabte vores Rider-First Engineered™ Tarmac. Ved at benytte en trykmåler har vi identificeret, hvor vi kunne nedbringe vægten på ydersålen, uden at gå på kompromis med stivheden. Dette er årsagen til, at du kan se flere udskæringer på ydersålen.

Q: Er disse sko stadig udstyret med Body Geometry detaljer?
A: Ja, begge sko er udstyret med alle tre Body Geometry detaljer – Varus kilen i forfoden, svangstøtte (longitudinal arch support) og forfodshævningen (metatarsal button). Skoene kommer med en BG+ sål og er kompatible med alle vores aftermarket såler og forfods kiler.

Q: Er pasformen den samme som S-Works 7?
A: Pasformen og den indvendige rummelighed føles som S-Works 7, men skoene er markant anderledes på alle andre punkter. S-Works EXOS vil stadig yde perfekt fit om rytterens fod og perfekt kraftoverførsel (ligesom S-Works 7), men S-Works EXOS er designet uden en specifik hælkappe og forfodsboks, hvilket betyder, at skoen har meget mindre struktur i overdelen end S-Works 7, som gør at skoene har et mere tilpassende fit. S-Works EXOS er lavet af Dyneema® materiale, med en stræktbar, blød overdel, hvilket giver den perfekte pasform.

Q: Hvad er ’stiffness index’ og hvorfor er det 13.0?
A: ’Stiffness index’ (stivhedsindeks) er et nummer som vi benytter for at beskrive ydersålens stivhed. Vi får dette nummer ved at tilføje et pres på 40kg og måle bøjningen i sålen. Stivhedsindeks 13 betyder, at der er mellem 1.32 og 2.11mm bøjning ved en påvirkning på 40kg. Sammenlignet med stivhedsindekset på S-Works 7 sålen (15 = 0-0.61mm), så er der en anelse mere bøjning i sålen, men 13 er stadig utrolig stift og matcher sålen på vores S-Works 6 sko.

Q: Skal jeg være bekymret for mine tæer?
A: Selvom der er mindre beskyttelse omkring tæerne, så er det meget usandsynligt at du vil påføre tæerne skade.

Q: Hvorfor bruger I ikke BOA-spænderne fra S-Works 7 skoene?
For at opnå den laveste vægt på disse sko var det nødvendigt at gå væk fra zonelukkesystemet, da to BOA-spænder forøger vægten markant. Men vi ønskede stadig at S-Works EXOS skulle være udstyret med et BOA-spænde, derfor er skoen udstyret med BOAs IP1-spænde. Disse spænder er dual-pull, hvilket betyder de trækker i snøren fra begge sider og gør tilspændingen let og kan løsnes ved blot at hive op i spændet. Dette har muliggjort, at S-Works EXOS har ét
BOA-spænde, hvilket betyder, at den samlede vægt derfor kan nedbringes.

Q: Er hælen udskiftelig?
A: Ja, hælen er udskiftelig på samme måde som S-Works 7 skoene.

Q: Hvor holdbare er de nye S-Works EXOS?
A: Meget holdbare! Vi har testet disse sko i tusindvis af timer og de er ligeså holdbare som den nuværende S-Works 7 sko.

Q: Kan du køre cykelløb i disse sko?
A: Begge sko er designet til cykelløb. Mange af vores testere har indikeret, at dette er deres foretrukne sko, når rygnummeret skal på trøjen. En af vores testere beskriver skoene som et skinsuit til fødderne – perfekt til de dage, hvor han skal yde noget ekstraordinært.

Q: Hvad gør jeg, hvis jeg har en reklamation på EXOS?
A: Vi står bag alle sko vi laver og vi vil selvfølgelig tage os af alle garantisager, der potentielt kan opstå.

Q: Hvordan er pasformen og holdet omkring hælen i sammenligning med S-Works 7 skoene?
A: Pasformen er god, og skaber et sikkert hold om hælen, men er forskellig fra S-Works 7 versionen. På S-Works 7 skoene benyttede vi en sprøjtestøbt hælkappe, som sidder til på hælen og holder foden fast. På EXOS og EXOS 99 har vi fjernet denne hælkappe og benyttet kvaliteterne fra Dyneema® materialet til at skabe det perfekte hold om foden. Ved at tilføje et CubicTec™ lag, kan hælen tilpasse sig fodens konturer og giver et perfekt hold og den ultimative pasform.

Q: Kan BOA-spændet udskiftes?
A: Ja. Da spændet er placeret på skoens tunge er vi gået væk fra Snap-monteringen og du finder derfor et BOA IP1-spænde, som giver forbedrede justeringsmuligheder.

Forrige artikel MIPS og ANGi - Nyeste sikkerhedsteknologi der passer på dit hoved
Næste artikel Jakob Piils møde med stjernerne 🌟