Fortsæt til indhold
Skal du være en del af Heino Holdet? Læs mere her
En del af Heino Holdet? Læs mere her
MIPS og ANGi - Nyeste sikkerhedsteknologi der passer på dit hoved

MIPS og ANGi - Nyeste sikkerhedsteknologi der passer på dit hoved

ANGi
Hvad er ANGi?
Indtil nu har hjelme kun ydet beskyttelse, når rytteren styrter. Med tilføjelsen af både MIPS og deres innovative ANGI (Angular og G-Force indicator) sensor, tilbyder Specialized hjelme nu beskyttelse før, under og efter rytteren er styrtet. Det er fordi de har transformeret den moderne hjelm til et sporingsudstyr, der registrerer når rytteren er styret og giver besked, når der er brug for hjælp.

ANGI er en patenteret sensor, der er placeret på hjelmen med et indbygget accelerometer og gyroskop. Det er lidt af en mundfuld, men for at gøre det simpelt, så har ANGI en innovativ sensor, der måler de lineære og roterende kraftpåvirkninger hjelmen bliver udsat for ved et sammenstød. Det måler de skadelige roterende kræfter, der opstår ved et styrt, selvom der ikke er nogen decideret stød til hjelmen. Fra 2019 vil alle Specialized hjelme enten være udstyret med ANGI eller have muligheden for at montere en ANGI sensor. Det bliver muligt at købe ANGI sensorer som ekstra sikkerhed hos Heino Cykler.

 

 

ANGi mobil
Hvordan virker ANGi?
Det er let at bruge ANGI. Rytteren skal parre enheden med en smartphone via den nye Specialized Ride App, herefter kan rytteren nyde et års gratis abonnement. Der medfølger ét års gratis abonnement til alle Specialized hjelme med ANGi enhed monteret eller enkelt købte ANGI-sensorer. Under en cykeltur vil ANGI-sensoren opfange de kraftpåvirkninger, der oftest er til stede ved et styrt. Hvis sensoren opfanger dette, så vil ANGI via Ride App på telefonen udsende en alarm og begynde en nedtælling. Hvis rytteren ikke er kommet til skade, så kan alarmen slås fra og rytteren fortsætte sin cykeltur. Hvis rytteren er kommet til skade og ude af stand til at slå alarmen fra, så vil Ride Appen sende en SMS til rytterens kontaktpersoner og informere om styrtet. Udover blot at give besked om styrtet, så vil Ride App oplyse modtageren af SMS’en om rytterens lokation via GPS-koordinater.

ANGi lader rytteren dele en planlagt rute før den påbegyndes. Det er endda muligt at give alle kontaktpersoner adgang til live tracking af rytteren, så de kan følge den præcise lokation på hele turen. Eftersom ANGi kommunikerer via en trådløs udbyder og kræver et signal for at kunne fungere optimalt, så rejser spørgsmålet sig selvfølgelig om, hvad der sker, når der ikke er forbindelse til telefonen? I dette scenarie er ANGi i stand til at monitorere din sikkerhed på en anden måde. Rytteren indtaster den forventede tid og giver adgang til ruten før turen starter. Herefter er det kun nødvendigt med et aktivt signal, når turen starter. Herefter er ANGi i stand til at give en besked, hvis turen ikke er færdiggjort indenfor det tidsinterval, der er sat på forhånd. I beskeden er den seneste placering på rytteren og en oversigt over ruten, der er uploaded på forhånd. Dette sker uanset om telefonen har signal eller ej.

Køb den HER!

 

Forrige artikel To motionscykelløb til dig og din racercykel
Næste artikel Nyhed: Specialized S-Works Exos cykelsko