Fortsæt til indhold
Jakob Piils møde med stjernerne 🌟

Jakob Piils møde med stjernerne 🌟

Tour de France kommer til Danmark.

Team Easy On med fans

Husker du dengang der var rigtige sprintere og bjergryttere til?

I 2004 sad vel nok de mest omtalte ryttere i Tour de France på en tilfældig kantsten i Frankrig. Dette var længe før at Danmark reelt begyndte at arbejde på en Tour de France start. Men der er ingen tvivl om, at disse fyre på dette billede bekræftede at Tour de France fortsat var populær blandt danskerne. 

Fra 2012 og frem til i dag, er der blevet arbejdet seriøst i kulissen på at føre ideen ud i livet, om en dansk Tour de France start. I efteråret 2018 havde Danmark fornemt statsbesøg af Emmanuel Macron, og hans entourage, heriblandt Christian Prudhomme, som er direktør for ASO, der ejer Tour de France. Ved dette besøg overrakte Macron Lars Løkke en signeret førertrøje fra Geraint Thomas sejr tidligere på året.  Det begyndte for alvor at ligne noget, selvom intet officielt blev meldt ud. Månederne gik, og den spirende Tour-feber lagde sig så småt igen, indtil der på en flot solbeskinnet ”forårsdag” i februar pludselig kom uofficielle meldinger fra et fransk medie om, at nu var den god nok. Kort tid efter, dog efter en del forvirring blev det så officielt bekræftet og meldt ud. Danmark skal for første gang nogensinde facilitere en Tour de France start: en prolog, samt to etaper.  

Ikke før i den 115 år lange historie har Tour de France startet så langt nordpå.  De to efterfølgende etaper har rigeligt at byde på i forhold til sprinterfænomenet Pim de Keysergrachts fortrukne flade terræn, men også oksen fra Hammel, Bobby Olsen får lov til at vise sit talent i sin egen baghave i Vejles kuperede terræn.

Det store spørgsmål er om vi igen får Pimp og Bobby at se nu når Touren rammer Danmark, eller om vi her i Heino Cykler ”blot” må nøjes med vores helt egen Tour de France ekspert og gode kollega Jakob Piil. 

Jakob vandt 10. etape af Tour de France 2003 fra Gap til Marseille efter et spurtopgør med italienske Fabio Sacchi. De to ryttere var tidligt på etapen gået i udbrud med syv andre ryttere og med godt 20 kilometer igen stak de to fra de øvrige og afgjorde det mellem sig.

Piil fortæller selv om de afgørende meter: 

- Jeg følte, at jeg havde et godt antrit og stolede 100 procent på, at jeg kunne gå forbi ham, og det lykkedes.

Det var godt han ikke trådte ud af pedalen som han gjorde i 2002 😉

 

 

Super cykler

Froome eller Sagan?

De nok 2 mest markante cykelryttere de seneste år må være Chris Froome og Peter Sagen. De kører på henholdsvis Pinarello og Specialized - vi har særlige  cykel udgaver på tilbud. Se her.

Forrige artikel Nyhed: Specialized S-Works Exos cykelsko
Næste artikel Forårsklargøring af din pendler- eller racercykel