Specialized Cykelsadler

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Specialized Cykelsadler


Vi måler hvilken cykelsadel du skal have.

 

 

Vigtigheden af den rigtige sadel


Det vigtigste for, at du får en god oplevelse af og på din cykel, er din cykelsadel. Sidder du ikke godt, kan cykelturen meget vel blive ganske udlidelig uden at det er stigningernes skyld.

 

Vores kroppe er lavet til at ligge, stå eller gå. Ikke til at sidde overskrævs på en cykelsadel, der nærmest prøver at trykke dit bækken fra hinanden med al din kropsvægt. For at undgå dette skal du kunne hvile ovenpå sadlen, på punkter som kan bære din vægt. Det kan dine siddeknogler, som er placeret inden i ballerne.

 

Alle mennesker er født med siddeknogler, men afstanden mellem disse er forskellig fra person til person. Ingen mennesker er ens og en cykelsadel skal have korrekt bredde til netop dine knogler. Cykelsadlen skal passe til dig, og ikke omvendt.

 

Bredden på din cykelsadel påvirker det genitale område. Med en for smal sadel, vil du opleve en sovende fornemmelse i det genitale område. Dette kan føre til sterilitet, hvilket kan opstå efter alt fra 45 minutter til flere år med en for smal saddel mellem benene. Det begrænser samtidig din fleksibilitet på cyklen, da en for smal cykelsadel gør det meget ubehageligt at kippe bækkenet fremefter, som man gør når du går mod en mere aerodynamisk stilling. Du er derimod  tvunget til at lade bækkenet rulle bagover, krumme ryggen og det kan give dig ubehag i lænden og et krafttab.

 

Cykelsadlen påvirker dine knæ; hvis du ikke kører med den korrekte sadelbredde, efter afstanden på din siddeknogler, vil du opleve at dine knæ kan rotere mod overrøret på cyklen, hvilket kaldes valgus. Dine knæ kan også rotere væk fra cyklen, hvilket kaldes varus. Det bliver påvirket af, at du sidder skævt på sadlen og dit bækken ruller fremover, hvilket betyder at dine knæ ikke kører lige op og ned.

 

Alt dette er symptomer på en for smal sadelbredde - få gjort noget ved det! 

 


 

   

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Sådan måles afstand mellem siddeknoglerne

     
   

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

På billedet ses den specielt udviklede ballemåler fra Specialized

     
   

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Vælg også sadel ud fra din kørestilling

Hvorfor er bredden vigtig?


TIdligere fandtes race- og MTB-cykelsadler typisk kun i én bredde, 130mm, og i forskellige former. En stor undersøgelse af impotens hos mandlige cykelryttere viste imidlertid en sammenhæng mellem det at køre på cykel og risiko for impotens.

 

Specialized indledte et samarbejde med en amerikansk læge ved navn Roger Minkow og satte sig for, at undersøge sadelbreddens indflydelse på rytterens effekt og risikoen for impotens. Han fandt, at det var meget væsentligt at forbedre og vedligeholde blodforsyningen til det genitale område for at nedsætte denne risiko. Det krævede nye udformninger af sadler og flere bredder for at kunne understøtte bækkenet korrekt. Det har ledt til, at Specialized idag laver deres cykelsadler i 130mm til 215mm, hvilket vil sige; Sadler der passer alle menneskers udformning.

 

Til at finde den korrekte sadelbredde, har Specialized udvilket et simpelt værktøj, som dee slet og ret kalder et "Assometer". Dette fungerer ved at du sætter dig på en skumplade, hvilket giver et aftryk af dine siddeknogler, hvorved afstanden imellem dine siddeknogler kan måles, og derfor finde den rette bredde til dig.

 

Du kan få målt sadelbredde i alle WeBike butikker og vi kan hjælpe dig med at vælge den rigtige sadel til dig. Du kan også måle selv, ved at sætte dig på et stykke bølgepap og måle afstanden mellem de dybeste punkter. 


 

Hvilken kørestilling sidder du mest i?

 

Udover det korrekte valg i forhold til brug, skal du tænke på hvilken kørestilling du som ofte har på din cykel. Vi inddeler i 3 stillinger:

 

  • Aggressiv kørestilling
  • Neutral kørestilling
  • Oprejst kørestilling
 

Den aggressive kørestilling er den meget aerodynamiske stilling, hvor der er stor forskel på sadelhøjde og styret. I denne kørestilling ruller du bækkenet fremover og ryggen er næsten vandret.

 

Den neutrale kørestilling er med sadelhøjden, lidt højere end styret. I denne kørestilling er ryggen i 45 graders vinkel. Det er den typiske indstilling for de fleste motionister.

 

Den oprejste kørestilling, hvor styret er i samme højde som sadlen, eller højere. Denne kørestilling skaber ofte et behov for en blødere sadel, og er til lange ture på landevejen eller citybiken. I denne kørestilling er ryggen i 90 graders vinkel.


 

Vi anbefaler forskellige sadler afhængig af kørestilling: 

     
Aggressiv   

Anbefalet sadel

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit  

Herre: 

Specialized Romin, Romin Evo, Chicane og Phenom

Dame:

Specialized Oura  

Neutral  

Anbefalet sadel

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit  

Herre: 

Specialized Toupe, Avatar, Riva og Henge 

Dame: 

Specialized Ruby, Jett, Riva og Lithia 

Oprejst  

Anbefalet sadel

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit  

Herre: 

Specialized BG comfort og Targa

Dame: 

Specialized Dolce og Sonoma 

 

 


 

Nu er du klar til at finde din sadelbredde:

 


Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fitI ovenstående skema kan du, når du kender afstanden mellem dine siddeknogler og din kørestilling, aflæse hvilken sadel der vil give dig den bedste støtte og komfort. 


  

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Landevejssadel

 

 

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Mountainbike-sadel

 

 

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Triathlon-sadel

 

 

 

Prøve Cykelsadel Body Geometry fit

Citybike-sadel

Det næste er sadeltypen

 

Sadelbredden er vigtigst, når du skal have en ny sadel, men hvad du skal bruge sadlen til er også vigtig. Vi skelner imellem:

 

  • Landevejssadler
  • MTB-sadler
  • Triathlon-sadler
  • Citybike-sadler
 

- Landevejssadler er karakteriserede ved, at de er lettere og kan flekse efter rytterens behov. Sadlerne findes i forskellige udformninger alt efter om du sidder aggressivt, neutralt eller oprejst. Landevejssadlerne findes i forskellige modeller efter hvor meget gel og komfort du ønsker, hvad enten du sidder aggressivt, neutralt eller oprejst.- Stellet på en MTB-sadel er ikke lavet til at give efter, som på en landevejssadel. De er derimod lavet stivere, så de kan holde til tæskene i skoven. Overfladen på MTB-sadlerne er også lavet vandafvisende og mere resistente overfor ridser og slag. Sadlerne findes, som landevejssadlerne, i forskellige udformninger om du sidder aggressivt, neutralt eller oprejst.- Triathlon-sadler er designet til en aggressiv og aerodynamisk kørestilling. Sadlerne har en bredere næse med mere gel. Derudover laves de i én bredde. Årsagen til den ene bredde er, at når du sidder i en meget aggressiv position, ruller du dit bækken fremover og støtter ikke i samme grad på siddeknoglerne. Siddepositionen og støtten ligger derfor længere fremme på sadlen.- Sadler til citybikes er kendetegnet ved, at være blødere end Specializeds andre sadeltyper og giver støtte til en oprejst kørestilling.

 

Se vores sadler

 

 

Hvis det ikke er nok - Prøv en sadel i 14 dage. 

 

Du kan prøve vores sadler i 14 dage, og få pengene retur hvis du ikke er tilfreds. 

 

  • Vi tibyder, at du kan ombytte din nye sadel op til 14 dage efter du har købt den, hvis du ikke sidder godt på den. 
  • Vi refunderer 85 % af beløbet og hjælper dig med at finde en anden, hvis du ønsker det.

 

 

Se video om Specialized Body Geometry sadler: