Så langt væk kommer du for 4.000

Så langt væk kommer du for 4.000


Det behøver ikke koste en bondegård at få fremmed muld under dækkene. Læs Christopher Glimberg Rønnes bud på fire destinationer, der  kan opleves på mtb for 4.000 kr for en forlænget weekend.

 

Dolomitterne på mtb

 

Dolomitterne: Dramaet

 

På bagsiden af Alperne i Sydtyrol findes Europas måske mest dramatiske mountainbike-landskab, Dolomitterne. Godt afmærkede stier gennem de savtakkede bjergscener og fantastiske sølandskaber, giver dig optimale muligheder for en uforglemmelig mtb-ferie. Læg dertil det norditalienske køkken, fantastisk vin og kultur indenfor bekvemmelig (cykel)afstand. Så har du et oplagt udgangspunkt for en perfekt udflugt med drengene eller fruen. I Dolomitterne, der findes i de italienske regioner Trentino og Veneto, møder du en fed blanding af stier. På et mix af grus, sten og klipper er der et utal af muligheder – de tekniske kørere vil elske de fede trails i områdets naturparker og de mindre modige kan holde sig til skov- og engområderne på lavere højde (ikke mindre smukke).


Dolomitterne, der i vintersæsonen er et populært skiområde, byder overalt på et utal af pensionater, hytter og hoteller. Byer som Colfosco, Villa (i området Alta Badia) og Brixen er gode udgangspunkter for dit aktive ophold. Her findes et utal af gode pensionater og cykelvenlige hoteller.

 


En god mand at kende:


André fra Dolomitebiking. André og holdet af mtb-tossede guider kender Dolomitterne som deres egen bukselomme, og de skræddersyr gerne prisrimelige mtb-ture. Ellers kan du bruge din GPS.


www.dolomitebiking.com

 


Budget


Fly til Milano t/r med Easyjet: Ca. 900 kr.
Udlejningsbil i tre dage (Der er ca. 300 km fra Milano til Colfosco): Ca. 1.000 kr.
Overnatning - to nætter på dobbelværelse på Ciasa Parom, der er et fint pensionat ca. 6 km fra Colfosco: Ca. 800 kr.

Det giver et samlet budget på godt 2.700 kr. Mere skal der ikke til for at nyde italiensk natur og kultur.

  

Harzen: Klassikeren

 

De dage er talte, hvor danskerne dømte Harzen ude som feriedestination. Harzen er nu igen blevet ”hot spot” – og som legeplads for bakkehungrende danskere har Harzen i mange år været det nemme, fede og billige alternativ tæt på Danmark. De senere år er der arbejdet indædt på at understrege Harzens status som Nordeuropas mtb-mekka. Og det kan mærkes. Mere end 1.800 kilometer og 62 markerede mountainbike-spor findes her i det udvidede rutenet, Volksbank-Arena Harz. Naturens diversitet er slående, bakkerne længere og sporene mere spændende end set herhjemme. Den germanske grundighed mærker man tydeligt. I området kan du finde kort med beskrivelser af sværhedsgrader og mountainbikerutens længde. På områdets hjemmeside kan du downloade ruter i GPS-format, så du er sikker på, at blive på sporet. Her findes også detaljerede beskrivelser af sporene med nøje angivelser af de cykelvenlige spisesteder på vejen, krav til rytterens forudsætninger og højdeprofiler for ruterne. På mange hoteller kan du desuden låne eksemplarer af den handy turbog med oversigtskort over de forskellige ture og deres karakteristika. En uphill-kamp på hullet cement og i tåge op til Harzens højeste spids, Brocken - 1.142 meter over havets overflade - er næsten et must. Et godt udgangspunkt for din Harzen-tur kunne være Hahnenklee, 15 km fra den charmerende middelalderby Goslar. Herfra udgår mange fede spor og i byen findes desuden Hotel Njord - et danskejet, cykelvenligt hotel, der gerne står til rådighed med skøn mad og gode mtb-tips.

 


Han kan hjælpe dig videre:


Markus Brandenburg fra Hotel Njord sender hvert år flere hundrede danskere ud på mtb-spor i Harzen:
www.hotelnjor.com
Se også her for downloading af ture, gode råd og nyttige tips:
www.volksbank-arena-harz.de

 

 

Budget:


Mtb-pakke hos Hotel Njord, to overnatninger, Ca. 1.300 kr.
Forplejning, guidet mtb tur
Transport med bil inkl. færge Ca. 1.800 kr.
Samlet bliver det ca. 3.100 kr. for en god mtb-oplevelse i udfordrende og smukt terræn.

 


 

 

Oslo: Klippen Oslo

 

Byen er en oplevelse med en helt unik beliggenhed ved fjorden, spændende arkitektur og fine parker. Ingen anden hovedstad tilbyder så gode mountainbikemuligheder lige uden for døren, som Oslo - i alt 3.000 kilometer spor fordelt på de tre områder Nordmarka, Lillo Marka og Østmarka. Det er oplagt at indkvartere sig på en af byens mange vandrehjem og derfra bevæbne sig med et turkort fra en af byens turistkontorer. Således kan eventyret begynde lige bag Rigshospitalet eller fra metro-stationen (du kan tage cyklen med) Frognerseteren, hvorfra et net af spor gennemskærer klipper, skov og grus. Naturen her er helt speciel. Smuk, men besværlig. Du kan holde dig på de brede grusstier og køre fra varme vafler til Kitkat i de hyggelige hytter med servering, der ofte ligger i behagelig turafstand på de brede stier af grus. Du kan også bevæge dig på singletrack-sporene – nordmændene kalder dem stier – men dér kan du godt pakke Kitkatten ned i lommen igen og få begge hænder på styret. Det er smalle,snirklede (enduro-)stier med masser af rødder, klippesten, vandhuller og svaberg (store glatte klippestykker). Det er vanskelige singletracks, der stiller krav til dig og materiellet. Men det er sjovt, også selvom flere passagerer må forceres trækkende. Pisterne, der i vintermånederne lægger ryg til alpine anstrengelse, må også frit benyttes og i Oslo Sommerpark kan du leje en egnet down hill-cykel og nødvendigt sikkerhedsudstyr.

 


Sådan kommer du videre:


www.terrengsykkel.no: Gode ideer til ruter og planlægning.
www.visitoslo.com: Gode tips til overnatning og links til gode mtb-kort over området.

 


Budget:


Fly Købehavn-Oslo t/r med Norwegian 950 kr.
Overnatning på Harladsheim vandrehjem tre dage 750 kr.

Samlet pris for en flot oplevelse i et af vores nabolande er blot 1.700 kr.

 


   

Tyrkiet: OutsiderenTyrkiet

 

Tyrkiet er andet og mere end all inclusive-resorts og emsige gadehandlere. Tyrkiet tilbyder unikke muligheder for mountainbike. Kan du leve med mangelfuld skiltning og varme sommermåneder, kvitterer flere af landets store turistdestinationer med store cykeloplevelser i ”baghaven”. UCI har de senere år gentagne gange afholdt MTB World Cup-løb på maratondistancen i Manavgat –regionen, tæt på turistbyerne Side og Alanya. Den 92 kilometer lange maratonrute med start i byen Manavgat er fed og tager dig gennem store dele af regionen. Du kører lige gennem de flere tusind år gamle antikke ruiner og kan undervejs gøre holdt ved spektakulære udsigtsposter med view over Manavgat-floden og Taurus-bjergene i baggrunden. Ofte er du helt alene på sporet. Stop i en af de små landsbyer på ruten og overgiv dig til de lokales gæstfrihed, der her – bare 20-30 km fra turistfællerne – er ægte og uden kommercielle bagtanker. Du bliver sikkert inviteret indenfor til kebab eller en sød baklava og ellers er maden på de små restauranter her uden for turistvejene, billig og smager skønt. Flere og flere firmaer i turistbyerne Side og Alanya (og Manavgat) har fået øjnene op for landskabets muligheder. Mange (fædre) stikker af på en dagstur under familieferien, mens ungerne daser ved poolen. Det gunstige alternativ er at tage direkte kontakt til resort-hotellerne i Side eller Alanya. De har typisk meget gode tilbud uden for højsæsonen, hvor varmen tilmed er tilpas for cykling i bjergene.

 


En god mand at kende:


Hassan og Ferris hos Side Car rental udlejer mountainbikes og Ferris er den perfekte guide i Taurus-bjergene:
www.siderentacar.com

 


Budget:


Fly København – Atlaya t/r 1.950 kr.
Tre dage på hotel i Side i oktober,
f.eks. Holiday Point Hotel & Spa 1.100 kr.
Samlet bliver det 3.050 kr. for en forlænget efterårsweekend i varme og historiske omgivelser.NB.
Husk og forhøre dig hos flyselskaberne om prisen for transport af cykelkuffert. Flere selskaber har lempelige priser for ”sportsbagage”. Og husk at en hård kuffert giver den bedste beskyttelse til din cykel.

 

Læs mere her

 Trustpilot