Kvinde specifikke cykler og udstyr. En guide.

Kvinde-cykler

  

Kvindespecifikke cykler og udstyr. Det burde være en selvfølge.

 

Hvor er det dejligt. Vi ser et stadigt stigende antal kvindelige ryttere i både vores butikker, i klubberne og på vejene. Det afspejler sig også i producenternes udvalg af udstyr, der er designet til kvinder og vores prioritering i butikkerne.

 

Det er klart for enhver, at der er forskel på mænd og kvinder, så selvfølgelig er der fordele at hente, ved at få et specifikt dameprodukt. 

 

 

  kvinde-cykler  

Forskelle mellem mænd og kvinder som har betydning for cyklen og udstyr. Set som et gennemsnit: 

 

 • Kropsvægt 
 • Skulder bredde 
 • Størrelse på hænder og fødder
 • Bredde på bækken 
 • Højde


Bemærk, at det er relativt nyt, at mountainbikes og racercykler, samt udstyr hertil er specifikt designet og udformet til kvinder. Selvfølgelig har man altid kunne få en damecykel til bykørsel, men ikke en sport og motionscykel. Det er først kommet til indenfor de senere år. Og her taler vi ikke om en lyserød udgave af den samme cykel, som oprindelig var designet specifikt til mænd. 

 

I forhold til beklædning, har man i længere tid kunne få korrekt designet tøj, dog ikke I så mange farver og ikke f.eks. special designede hansker, sko og hjelm. 

 

Vi kommer her med en kort gennemgang af fordele ved korrekt design og overblk over muligheder. 

 

 • Cykler
 • Sko 
 • Hjelm 
 • Sadel
 • Tøj 
 • Handsker

 


 

Cykler designet til kvinder. 

 

 

kvinde-cykler

 
   Mindre bremse på dame mtb  

Mange producenter laver damecykler, der blot er kortere udgaver af herre-modeller, fordi kvinder angiveligt har en kortere overkrop. Men der er også andre forskelle, som bør tages i betragtning. Vi har derfor et sortiment af cykler, der er designet specifikt til kvinder, og som tager højde for disse forskelle - så som smallere skuldre, mindre hænder og lavere ryttervægt. Et ønske om mere kontrol og komfort er ligeledes i fokus.

 

Styr
Vi anbefaler et smallere styr, fordi det giver en bedre kontrol og skal passe til skulderbredden. Der er ofte også kortere afstand til grebene, hvilket gør det lettere at både bremse og indtage en aerodynamisk position.

 

Bremser
Der skal mindre kraftige bremser på cyklen, og de skal være lettere at dosere, fordi rytteren er lettere end en herrerytter. Det giver dig mere kontrol og sikkerhed. Mere kontrol giver dig selvtillid til at køre stærkere. 

 

Affjedring på mountainbikes
Affjedringen skal kunne tilpasses en lettere rytter end en herre-MTB f.eks. med luftaffjedring og en tyndere oliedæmpning.

 

Håndtag
Mindre diameter til en mindre hånd. Det giver mening. 

 


 

kvinde-cykler

 

 

Valg af cykel, hvad er vigtigst for dig? 

 

Vi kan ikke understrege nok, at det vigtigste, når du skal vælge cykel, er at få den rigtige størrelse, så du sidder godt og behageligt. Den korrekte størrelse er også afgørende for, hvordan du kan styre cyklen. Det skulle jo gerne være dig der styrer cyklen og ikke omvendt. Er du i tvivl om størrelsen, tilbyder vi ved alle cykelkøb en udmåling med Bodyscan. Det er din garanti for at få korrekt størrelse. Se mere om bodyscan her.

Udover størrelsen er det vigtigt at vælge den rigtig type cykel. Her mener vi ikke om det er en mtb eller racer. Det giver sig selv, men hvilken type racer du har brug for. Her for du et kort overblik over typer: 

 

Mountainbike: 


Der findes forskellige typer af mountainbikes. Eller rettere forskellige rytter behov. Er det vigtig for dig, at cyklen er komfortabel og har masser at kontrol? Så skal du vælge en cykel der giver dig netop dette.

Er din prioritet derimod fart og hurtighed, skal du vælge en cykel som er designet til effektiv kørsel og løb 

 

MTB med komfort og Kontrol

MTB til fart

 
Kvinde cykler Kvinde cykler  
Klik for at se flere Klik for at se flere  

  

Landevej: 


Skal du have racercykel, vil det være en god ide at vælge en cykel, som er designet til dit behov. 

Nogle modeller fokuserer på at give dig den bedste oplevelse. De er typisk mere komfortable og nemmere at køre på, så du kommer frem med mere energi og føler dig mere sikkert på cyklen.

Andre er designede til at være hurtige. Oplevelsen her er en effektiv racer som er meget let og stiv. 

 

Racer med komfort og kontrol

Racer til fart

 
Kvinde cykler Kvinde cykler  
Klik for at se flere Klik for at se flere  

   

Motion og fritid 


Har du valgt den fornuftige beslutning, at tage cyklen på arbejde i stedet for bil eller bus. Det er godt for dit helbred og for miljøet. - Hvad?

Du vil gerne komme let og hurtigt frem. Derfor kræver du mere af din cykel, den skal rulle godt og være en fryd at køre på. Den skal bringe dig sikkert frem. Den skal naturligvis kunne få skærme på til de gange, hvor du cykler i dit almindelige tøj. Det kan også være, at du skal bruge cyklen til en lidt længere tur i landskabet som motion eller for at nyde naturen, uden det skal være en aggressiv racer eller mountainbike. Vi har samlet cyklerne til dig her.

 

Citybike til pendlere, motion og fritid

   
Kvinde cykler    
Klik for at se flere     

 

 


 

  Kvinde cykler  
  Specialized cykelsko  
  Se Specialized dame cykelsko - klik her  

Cykelsko til kvinder

 

De fleste cykelsko fås fra str. 38-48, så de kan bruges af både mænd og kvinder, men Specialized laver også specielle modeller kun til kvinder. 

Forskellen er, at de er designet til en lavere ryttervægt end unisex-modellerne og med en anden vinkel på sålen, da kvinders bækken er naturligt bredere, og vinklen nedefter derfor ændres.

De er endvidere lidt lavere over vristen og smallere i hælen. For et tættere fit.

 

Dertil kommer Specialized cykelsko, med en i forvejen fabelagtig ergonomi. 

 


Du har måske oplevet smerte i eller under fødderne ved længere cykelture. Det skyldes at vores fødder ikke er bygget til at trampe i pedalerne i timevis. Foden presses sammen ved hvert tråd og klemmes måske endda i en lidt for smal cykelsko.


 

Læs mere om ergonomien i Specialized sko - Klik her 

 

 cykelhjelm til kvinder    
 Specialized Hair port     

Hjelme med smarte løsninger


Der er som sådan ikke den store forskel på herre og dame hjelme, da vores hoveder har samme behov, udover at kvinder i gennemsnit har lidt mindre hoveder end mænd. Men der er ikke tale om at en hjelm i small kan passe, det vigtigste er at du vælger en hjelm som sidder godt på dig. Alle hjelme skal leve op til samme sikkerhedskrav, men hjelmen virker ikke hjemme på hylden, hvis du ikke kan holde ud at have den på. 

 

 • Vælg en hjelm, som sidder godt 
 • Alle hjelme skal leve op til samme sikkerhedskrav

 

Vi har blandt andet valgt at føre en række damehjelme fra Specialized, som har den specielle HAIRPORT, der giver plads til langt hår bagud af hjelmen.

 

Alle Specialized hjelme kommer iøvrigt med TRIFIX spænder under øret, som er justeret på forhånd, så du ikke skal have besvær med at justere frem og tilbage. Nemt og genialt.

 

Se Specialized dame cykel hjelme - Klik her 
 Kvinde cykler
Støtte på siddeknogler

Sadler med den rette støtte og komfort 

 

Det handler ikke om, at få en stor og så blød sadel som muligt, men en sadel, som støtter dine siddeknogler. De kan nemlig bære din vægt uden trykke på nerver og væv i mellemkødet. Du får maksimal støtte og komfort, så du kan køre hele turen uden smerter. Specialized har udviklet en række sadler som gør netop dette. 

 

Den rette bredde

Vores siddeknogler er placeret forskelligt, så Specialized laver deres sadler i forskellige bredder. Du kan komme forbi en af vores butikker og blive udmålt. Bare rolig, det foregår ved, at du sidder på en lille skumpude, hvorefter vi kan aflæse din bredde. Du kan også selv måle det, læs her hvordan

 

Klik her, for at se sadler med den rigtige støtte...

 

Nb. Husk, at du kan prøve din nye sadel i 14 dage og få 85% af beløbet retur, hvis den ikke er tilfredsstillende.

 


 

Kvinde cykler    

Cykeltøj med den rette pasform

 

Det er ikke nyt, at producenterne laver cykeltøj til kvinder. Det har man kunnet få i mange år. Dog har udvalgte måske været lige lovligt lyserødt og knap i pænt. Det er heldigvis blevet langt bedre.

 

Cykeltøj til kvinder er lavet smallere henover skuldrene, smallere omkring armene og lidt bredere omkring livet, hvilket er tilpasset efter kvinders anatomi, så du oplever, at dit cykeltøj sidder optimalt. Vi har cykeltøj, der har forskellige pasforme, alt efter hvor tæt du ønsker, at dit cykeltøj skal sidde, hvad enten det er til MTB eller landevejscykling, sommer og vinter. 

 

 


 

Kvinde cykler
Specialized dame handske

Cykelhandsker til kvinder

 

Det er relativt nyt, at producenterne laver specifikke cykelhandsker til kvinder. De fleste producenter har testet mange kvinder, for at finde de passende mål. Kvinder har, som gennemsnit, smallere håndled, smallere og kortere fingre og en kortere omkreds omkring hånden end mænd, derfor er det vigtigt, at få cykelhandsker, der passer.

 

 • Vælg kvinde specifikke handsker, for bedre pasform og komfort  

 

Der findes forskellige cykelhandsker, alt efter hvilket formål de skal bruges til, om det er MTB eller landevejscykling, sommer og vinter. 

 

Se dame hansker - Klik her

 

 

kvinde cykler