Hvordan skifter man cykelslange?

Hvordan skifter man cykelslange?

 

 

Din cykel er punkteret og derfor skal du have skiftet slangen. I vores video får du et lynhurtigt overblik over hvordan du nemt og bekvemt klarer reparationen, der ikke kræver mere end en ny cykelslange, et par dækjern og selvfølgelig en cykelpumpe.

Følger du vores guide, får du trin for trin råd, der hjælper dig til hurtigt at skifte det flade dæk og derved komme på landevejen eller i skoven igen.

 

Sådan skifter du cykelslange

 

Du skal selvfølgelig bruge en ny slange, to dækjern (altid i plast, så de ikke skader din fælg) og en pumpe. Du kan med fordel bruge en gulvpumpe, da den pumper hurtigere og mere præcist. 

1. Start med at pille hjulet af din cykel.


2. Luk al luft ud af hjulet ved at åbne ventilen og trykke på den. 


3. Nu skal du løsne dækket i den ene side. Start modsat ventilen, når du skal have dækket af og sæt dækjernet ind mellem dæk og fælg. Vip dernæst dækjernet forsigtigt ud, så dækket hopper ud af fælgen. Er dækket meget stramt, kan du med fordel bruge to dækjern til det.


4. Fortsæt med at at vippe dækket ud et lille stykke ad gangen. Når dækket er løst kan du trække resten af dæksiden ud. Lad være med at tage den anden side af dækket af fælgen. Du kan sagtens få slangen i og derfor er det nemmere at lade den side.


5. Pil nu slangen ud.


6. Kør en finger på indersiden af dækket, for at mærke om der skulle være ting, der kan få dig til at punktere igen. Vær forsigtig, så du ikke skærer dig på sten eller glas, der måtte sidde i dækket. Et lille trick hertil kan være at pumpe slangen meget op, så kan du se hvor hullet er og udfra ventilen afgøre hvor på dækket der måske sidder en genstand. 


7. Find den nye slange og fyld en lille smule luft i den - bare så slangen er rund.


8. Luk ventilen og start med at sætte slangen i ved hullet til ventilen.  Det er nemmere, når du netop har fyldt en smule luft i.


9. Nu ligger du slangen ind i dækket, løst hele vejen rundt. 


10. Næste skridt er at sætte dækket på plads i fælgen igen. Start ved ventilen, så du ender modsat ventilen. Det er det nemmeste 

11. Vip dækkanten ind i fælgen med fingrene og arbejd dig systematisk rundt om hjulet, så du får dækket på i begge sider og ender modsat ventilen.


12. Kontroller nu ved at kigge mellem fælg og dækkant om slangen “kigger ud”, altså er i klemme mellem dæk og fælg. Det må den ikke være, for så risikerer du at dækket punkterer slangen, når du fylder sidstnævnte med luft til slut.


13. Nu skal du have dækket på plads. Har du et blødt dæk, kan du måske gøre det med fingrene og ellers skal du bruge et dækjern, når dækket skal “vippes” på plads til slut.


14. Til slut pumper du selvfølgelig dækket. Skulle det sidde en smule skævt undervejs, kan du rette det ved at trykke det på plads og ellers vil det oftest “hoppe på plads”, når der kommer tryk i dækket.


15. Tjek altid hvad det anbefalede dæktryk er. Det står anført på siden af dækket og vi anbefaler umiddelbart, at du pumper dækket til minimumsanbefalingen. Derved vil du opnå de bedste resultater i forhold til dækket egenskaber. 


16. Hjulet skal nu monteres og derefter er du køreklar igen.

 


  

Mangler du cykelslanger? - Køb dem her  

Gode dækjern i plast - Køb dem her 

-

En hurtig og effektiv pumpe - Køb den her

-

 


 

Tak fordi du kiggede med. Vil du have flere at denne slags guides, kan du følge os på youtube, facebook eller vores nyhedsbrev: 

Følg os på facebook - LIKE WeBike på Facebook

Følg os på youtube - Klik her

 

Vil du have flere guides direkte i din indbakke? Trustpilot