En 'rigtig' sportsmand

Meld dig ind i en cykelklub - Søren Holm

  

En 'rigtig' sportsmand

 

På mindre end et år er Søren Holm gået fra ikke at ‘bruge det dér sport, til at have gennemført en X-terra og være medlem af såvel den lokale løbeklub som MTB-klubben i Ørsted. I dag vil den 43-årige smed for alt i verden ikke undvære de nye kammeratskaber, som den aktive livsstil har givet ham. 


For Søren Holm har det at dyrke motion mere eller mindre ændret hans liv. Ikke alene har han tabt sig, forbedret sin kondition så han ‘nu kan bukke sig, binde sine snørebånd og snakke på samme tid’, så har medlemskabet i motionsklubberne givet ham en helt ny omgangskreds, som han i den grad nyder.

 

“Cykelklubben har givet nogle knaldgode kammerater og en masse sociale ting, som virkelig giver godt humør. Men jeg er jo også lidt en social abe”, fortæller Søren.

 

Fællesskabet i den lokale cykelklub i Ørsted på Norddjurs handler dog om meget mere, end det at have nogen at køre sammen med og konkurrere mod - det handler ligeså meget om at kunne hjælpe og bruge hinanden.

 

“Det gør en kæmpe forskel, at man har nogen at vende det med, hvis man haft en dårlig dag på cyklen. De andre kan altid hjælpe med at finde netop dén positive ting, som gør det muligt alligevel at køre hjem med en god fornemmelse”.

 


Kammeratskab som motivationsfaktor


Kammeratskabet er ifølge Søren også den bedste motivationsfaktor, når det kommer til at fastholde den mere aktive livsstil, som deltagelsen i programmet har medført

  

“Uden en klub kommer man måske afsted på cyklen den første gang, men det er de næste ti gange, der er de sværeste. Og her gør kammeratskabet en kæmpe forskel, når du kommer hjem fra arbejde og ikke umiddelbart orker at skulle afsted”, forklarer Søren. 

 

Hans bedste råd til dig, der er nybegynder og gerne vil have den bedste start på sæsonen, er derfor også at hive fat i den nærmeste klub. Og det gælder uanset om det er MTB, landevej eller løb, du drømmer om at udfordre dig selv med.  


Annika Langvad
 

Sørens bedste cykeloplevelse # 1


Det er helt klart at have gennemført X'terra'en - også selvom jeg blev overhaldt rigtig mange gange. Jeg blev bl.a. overhalet af Stoltz der vandt løbet, og jeg skal da ellers lige love for, at han havde fart på. Det kan vidst bedst sammenlignes med at blive overhalet af en motorcykel med 200 km/t, mens man selv ligger og hygger sig på sin trehjulet inde i indersporet. Det begyndte sågar at regne med det, hans dæk havde smidt op i luften. 

 
 

Sørens bedste cykeloplevelse # 2


I forbindelse med optagelserne til 'Rigtige Mænd' blev vi bl.a. trænet af den professionelle MTB-kører Annika Langvad. Det var i det hele taget mega cool at blive trænet af en kvindelig verdensmester, men det bedste var, at jeg formåede at overhale hende på et lille stykke grusvej! Det kan godt være, at hun cyklede fra mig, så snart det begyndte at gå opad, men i min verden er det kun overhalingen, der tæller!

  Søren Holm på sin cykel


En skade og endnu en X-terra

 

Siden optagelserne til DR-serien sluttede i august måned med gennemførelsen af offroad triathlon-løbet X-terra, der er en mild udgave af en Ironman, trængte Søren til en pause fra cykelsadlen. Efterfølgende har en knæskade forhindret ham i at genoptage MTB-turene med kammeraterne, og nu særligt hvor den nye sæson står for døren, er det rigtig for Søren at affinde sig med, at knæet ikke 'dur'. 

  

“Jeg kan slet ikke vente med at komme igang igen, nu hvor solen skinner og fulgene pipper. Da vi for nylig havde 'Åbent Hus' i klubben var jeg SÅ tæt på at tage en tur med de andre, men knæet er desværre ikke helt 'topdollar' endnu”,  forklarer Søren. 

 

Den manglende træning og vedligeholdelse af teknikken begynder endvidere at true et af Sørens store mål for sæsonen; deltagelsen i endnu en X-terra i juni måned. Et løb der ligeledes skal gennemføres med de andre deltagere fra ‘Rigtige Mænd’. Heldigvis har det været muligt for Søren at passe både svømme- og løbetræningen, så konditionen stadig er der, når knæet vil at han kan cykle igen. 


Vi krydser fingre for Søren og håber, at han når at blive skadesfri, så han kan komme i mål med sæsonen. 


Har du, mand som kvinde, fået lyst til at melde dig ind i en klub?  

Se en liste over danske MTB-klubber her

 

Tilbage til oversigtenTrustpilot