Cykelferie til dig og din racercykel

Cykelferie til dig og din racercykel

Cykelferie til dig og din racercykel

 

Sommerferien nærmer sig og du har måske allerede bestemt, hvor du skal hen og at racercyklen skal med. Hvis ikke, eller hvis du allerede nu synes du mangler inspiration til næste års ferie, så følger her et lille stykke om et land, der både i cykelmæssig og generel forstand, er utrolig smukt. Det er selvfølgelig Italien, der er en perfekt feriedestination, hvis man gerne vil kombinere godt vejr, skøn kultur og gode cykelture. Næsten alle regioner byder på terræn for enhver smag og vi har virkelig måtte begrænse os, når vi "kun" har udvalgt tre specifikke destinationer, som du kan læse mere om herunder.

 


 

Comosøen

 

Comosøen  
Området omkring Comosøen er utrolig smukt og udfordrende  
   

Både Como- og Gardasøen er oplagte destinationer i Italien, da der er fladt rundt om søerne og ikke langt til bjergene. Du kan her køre nogle gode ture, hvor du veksler mellem at køre fladt og oppe i bjergene, der med sine stigningsprocenter på 12-13% og op til 13-14 km lange, er noget der virkelig tester formen. Du kan blandt andet prøve kræfter med stigninger fra en af cykelsportens store klassikere, Giro di Lombardia. Ruten til det prestigefyldte cykelløb skifter af og til, men Como er ofte start- eller målby. I umiddelbar nærhed af Como, finder du San Fermo della Battaglia og Madonna del Ghisallo, der er stigninger med hver deres form for udfordringer. Battaglia er kun godt 2.2 kilometer og derfor ganske kort, men med 8.2% i gennemsnitlig stigning, skal du nok få pulsen op. Ghisallo er, ud over at være et virkelig smukt bjerg, længere og hårdere. 10.6 kilometer med milde 5.2% i snit, men med stykker på over 10%. Ikke forfærdeligt langt fra Ghisallo, kan du finde lidt af et ikon i moderne cykelsport, men vær forsigtig: Der er tale om lidt af et monster. Muro di Sormano er ikke ret lang, faktisk kun 1.7 kilometer. Stigningsprocenten er dog godt og vel 17% i gennemsnit, mens du nogle steder skal kunne forcere modbydelige 25% - Av, av, av!  

Er du ved Comosøen, er den fantastisk smukke sejltur fra Bellagio til Mennagio et absolut must – tag din cykel med og nå længere omkring i området. 

 


Gardasøen

 

  Gardasøen
  Gardasøen og kæmpebjerget Monte Baldo

Vær opmærksom på, at Gardasøen er mere turistet end Comosøen, men at der til gengæld er flere billige overnatningsmuligheder omkring Gardasøen. Vejforholdene er ganske gode, hvis du kører op på den rigtige side af bjergene. I vaskeægte italienerstil er der stor forskel på vejene på den ene og den anden side af stigningerne, men området er fabelagtigt smukt og kan klart anbefales. Du skal dog være forsigtig på nedkørslerne. Der er utrolig mange tunneller, der ikke altid er specielt godt oplyst og derudover kører italienere af og til det vi kan kalde “friskt til”, så de kommer stærkt rundt i svingene. 

For de modige og hårdføre ligger Monte Baldo lige ved siden af Gardasøen. Starter du i Caprino og tager opkørslen derfra, er den gennemsnitlige stigning “kun” 5.7%, men (og det er et af de rigtig store) Monte Baldo er 23.8 kilometer lang. Det gør Baldo til lidt af et monsterbjerg og selv for de hurtige, der kan holden kæden stram og potentielt køre 18-20 i snit på opkørslen, tager det en time og et kvarter.


Toscana

 

Toscana  
Toscana er noget af det smukkeste du kommer til at opleve  

En anden dansker-klassisker er toscanske Lucca, der i mange år har været tilholdssted for Rolf Sørensen og Bjarne Riis. Mindre end 30 kilometer fra Lucca, ligger det legendariske bjerg Monte Serra. Ikke fordi det er specielt langt, stejlt eller frygteligt på andre måder. Nej, Monte Serra er mange af de professionelles foretrukne træningsbjerg, fordi det passer perfekt til korte test, hvor man især arbejder med det maksimale output. Derudover er det godt 11 kilometer lange bjerg meget lettilgængeligt, når man kommer fra Lucca og distancen til foden passer med en god opvarmning, inden man kaster sig ud i opkørslen.

I Toscana - og i øvrigt ganske tæt på Lucca - finder du også byen Montecatini Terme. Byen ligger for foden af Appenninerne, så der er god basis for at køre i bjerge af varierende sværhedsgrad her. Vil du gerne undgå bjerge, skal du søge mod syd (Montecatini Terme er mod nordøst), hvis dit udgangspunkt er Lucca. Her finder du Toscanas kyst og lange, flade stræk, der er den perfekte løsning, hvis klatrerbenene ikke er hvad de har været.

Hele Toscana er endvidere kendt for den gode stemning, fantastisk mad og perfekte temperaturer i marts/april. 


Fakta om de omtalte bjerge

 

San Fermo della Battaglia - 2.2 kilometer med 8.2% i gennemsnitlig stigning. Ligger nær Como.

Madonna del Ghisallo - 10.6 kilometer med 5.2% i gennemsnitlig stigning. Ligger nær Como.

Muro di Sormano - 1.7 kilometer med 17% i gennemsnitlig stigning. Ligger nær Como.

Monte Baldo - 23.8 kilometer med 5.7% i gennemsnitlig stigning. Ligger nær Gardasøen.

Monte Serra - 10.6 kilometer med 7.4% i gennemsnitlig stigning. Ligger nær Lucca.

 

Læs hele rejseguiden her