Cykelferie til dig og din citybike

Cykelferie til dig og din citybike

 

Cykelferie til dig og din citybike

 

Når man siger “cykelferie”, tænker de fleste efterhånden på at smide racer- eller mountainbikecyklen bag på bilen og opsøge bjerge eller vilde spor. Men ordet cykelferie er faktisk defineret som “ferie(rejse) hvor man kører fra sted til sted på cykel”. Det kan klart anbefales som et alternativ til bilferien herhjemme, men også i det store udland er der gode muligheder, hvis du og familien skal opleve smuk natur, mens I nyder en rolig cykeltur. Der er mange steder at anbefale, men vi har valgt Frankrig, fordi naturen er smuk og terrænet er overkommeligt uden at være pandekagefladt hele tiden. Derudover har Frankrig de seneste år, opjusteret på cykelturisme og derfor også cykelstier, der ellers tidligere har været lidt af en mangelvare. Mange af de største byer har gode muligheder, for at komme godt omkring i provinsen, hvis du har citybiken med eller måske endda bare lejer en dernede.

 


 

BordeauxBordeaux

 

Bordeaux er primært kendt for sine vine, men byen og området omkring er også utroligt smukt og inspirerende. Det gør vinbyen til en ideel startby eller et sted at overnatte, hvis du skal have familien med på cykelferie. Netværket af cykelstier ind og ud af Bordeaux er godt, så det er oplagt at tage på opdagelse med cyklen. Du kan f.eks. overveje en tur til kystbyen Arcachon, der ligger godt 60 kilometer fra Bordeaux. Hele turen er på en såkaldt "voies vertes", der er særlige cykelruter specielt velegnede til familieture. Pak en god madpakke og nyd den smukke tur mellem vinmarkerne og i (forhåbentligt) dejligt vejr.


 

ToursTours

 

En anden populær feriedestination i Frankrig, er Tours. Frankrig har som tidligere nævnt, opjusteret en hel del på cykelstier og cykelmiljøet generelt. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke skal være forsigtig i trafikken, især hvis du har de små med. Således også i Lyon, der er en by af pæn størrelse. Men mulighederne for at cykle til og fra Tours er rigtig gode og som med Bordeaux, vil vi komme med et konkret forslag. Hop på citybiken til Saumur og oplev en rute langs smukke floder og frodige vinmarker. Med godt 75 kilometer i sadlen, er det formentlig en lidt for skrap endagstur, hvis du har mindre børn med, men som to destinationer på en længere cykelferie, virker det oplagt.

 

 

Læs mere her