Bikefit - Optimal indstilling af din cykel

 

Bikefit - Få den optimale position på cyklen

 

Bikefit - Optimal indstilling af din cykel

             

Din cykel har den rigtige størrelse - det har du måske endda fundet ud af med et opmåling. Til gengæld er din stilling på cyklen måske ikke helt god nok endnu. Det kan eksempelvis være rigtig svært at indstille sadel- og styrhøjde helt efter din kropsbygning og kørestil, ligesom klamperne under dine cykelsko måske også driller lidt, når de skal sættes på.

Hvis du gennemfører et Bikefit, kommer du til at sidde optimalt i sadlen og på cyklen. Resultatet er den optimale siddeposition, færre ømme punkter rundt omkring på kroppen og større udbytte af din indsats på cyklen.

 


 

Bikefit - Få den optimale position på cyklen

 

Hvad er et Bikefit?

 

Bikefit er korrekt indstilling af din cykel til netop dig.

Hovedformålet med et bikefit er at få dig til at sidde optimalt på din cykel, for så kører du også optimalt og får en mere komfortabel oplevelse. Du træder bedre i pedalerne og slapper generelt mere af på cyklen. Det kan samtidigt gøre rytteren mere aerodynamisk, for jo mere du slapper af på cyklen, desto tættere kommer du på cyklen. 

Folk oplever bagefter, at der er en kæmpe forskel på at sidde godt og sidde dårligt på en cykel, når man kører så mange kilometer.

 

Vores Bikefit er baseret på gængse bikefit uddannelser, men kombineres med den kompetence der ligger i den fysioterapeutiske undersøgelse for at få det komplette udbytte for rytteren.

 

  

Sådan foregår et Bikefit:

 

Body Geometry fit indstilling af cykel  


1. Interview

Vi starter med et interview, hvor vores bikefit'er snakker med dig som kunde og rytter. Hvad er dine vaner på cyklen? Hvor meget kører du? Hvordan kører du? Hvor gør det eventuelt ondt, når du cykler?  

 

 

Body Geometry fit indstilling af cykel  


2. Fysiologisk vurdering

Under den fysiologiske vurdering er du en tur på massagebriksen. Bikefit'eren ser på vinkler, din smidighed i kroppen, fleksibiliteten i din ryg, dine ben, dine skuldre, osv.

 

 

Body Geometry fit indstilling af cykel  


3. Op på cyklen

Efter interviewet og den fysiologiske vurdering, er det op på din cykel på en hometrainer. Her kigger du sammen med Bikefit'eren, på siddestilling, pedaler, osv. Der er blandt andet fokus på styrets præcise placering, så du får fuld glæde af at kunne skifte håndposition undervejs. Derudover kigges der intensivt på knæenes bevægelsesmønster, for at optimere og undgå et uhensigtsmæssigt tråd.

 

 

Body Geometry fit indstilling af cykel  


Mulighed for opfølgning

Når alt er indstillet sammen med bikefit'eren, skal du ud og prøve det. Hvis der er behov for en opfølgning er det også muligt. Det er også muligt at booke tid til opfølgning med fokus på skadesbehandling/genoptræning eller præstationsfremmende træning.

 


 

Vores certificerede bikefit-specialister

 

Her hos Heino Cykler, kan vi udføre Bikefit i vores butikker i Odense og på Østerbro i København. Det udføres af af vores erfarne Bikefittere som udover Bikefit uddannelse også er fysioterapeuter. 

 

Odense
Mads Dellgren

 

I Odense står en af landets bedste og mest erfarne bikefittere klar til at hjælpe dig. Mads Dellgren er uddannet fysioterapeut og har stor erfaring med behandling af problemer relateret til bevægelse og tilrettelægger individuelle træningsforløb.
Han har en særlig interesse i idrætsrelaterede skader, især indenfor cykling. Mads er uddannet bikefitter ved Specialized, hvor han i flere år underviste i bikefit. Han har været en del af det team som udførte bikefit for Specialized sponserede ryttere på Tinkoff-Saxo og Quick-Step holdene. Altsammen har givet ham over 1000 bikefits i bogen. Både motionister og kendte navne som Peter Sagan, Ivan Basso, Daniele Bennati, Michael Mørkøv og verdensmesteren i MTB; Simon Andreassen.

 

Dermed sagt at Mads kan hjælpe dig med en optimale position på cyklen samt videre behandling af evt. skader du måtte have.

 

Book en tid hos Mads Dellgren

 

Hvis du er interesseret i at booke en tid hos Mads, skal du kontakte ham direkte på 
mail: info ( a) kadence.dk eller på telefon 23 20 06 13. Du kan selvfølgelig også besøge butikken, hvor du kan booke tid og få en snak om bikefits og fordelene ved et.

Et fit tager mellem to og tre timer.

Læs mere om Dellgren Fysioterapi her: dellgrenfys.dk

 

Pris 2.000,- 

Østerbro: 
Michael Barfoed

 

I Heino Cykler på Østerbro i københavn er det Michael Barfoed der står for bikefit. Michael har mange års erfaring i cykelverdenen og har selv en lang liste af resultater som omfatter 3 danske mesterskaber i enkeltstart, 2 nordiske og et hav af medaljer i EM og VM

 

Udover at være certificeret bikefitter, er Michael også uddannet fysioterapeut og kan derved hjælpe med det hele!
Han arbejder med en kombination af Body Geometry og Retül hardware.

 

 

Book en tid hos Michael på Østerbro

 

Book en tid  

 

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Michael på:
bikefit@heinocykler.dk
 
Du kan selvfølgelig også besøge butikken og booke med os personligt. 

Et fit tager mellem to og tre timer.

 

Pris 2.000,-

 Trustpilot